Reclamă

Foarte mulți tineri din România consideră școala postliceală sanitară de asistenți medicali cea mai bună opțiune, pentru a deveni specializați în domeniul medical. Cei care nu vor să devină medici, ci doar asistenți, aleg o astfel de opțiune.

Înscrierea se poate face și fără bacalaureat. Recent, noi schimbări vor să fie implementate. Anunțul a fost făcut de către un deputat, care este medic la Spitalul din Arad. Acesta a inițiat un proiect care prevede avantajele salariale de care pot beneficia studenții care au terminat o facultate. Astfel, diploma de bacalaureat este importantă pentru cei care vor să devină asistenți.

Noi schimbări apar pentru tinerii care vor să urmeze cursurile școlii de asistenți medicali

pixabay

Scopul acestui proiect este acela de a opri discriminarea de care asistenții cu facultatea terminată se plâng. Aceștia au fost nemulțumiți de faptul că sunt plătiți la fel ca asistenții care au trecut prin școală mai repede. Astfel, matematica și Limba Română sunt două materii esențiale, dar și probe obligatorii la bacalaureat. Ele trebuiesc știute foarte bine de cei care vor profesa în domeniu.

În București există 11 școli postliceale private. Ele primesc absolvenții de liceu, care nu au diploma de bacalaureat. Cel care a inițiat acest proiect este de părere că examenul este un stadiu important pentru profesia unui viitor asistent medical. Astfel, se urmărește schimbarea modalității de acreditare a școlilor sanitare.

„Trebuie să ştii să conversezi cu pacientul, noi lucrăm mult cu medicamente, cu fracţii de medicamente, nu la toţi pacienţii administrezi aceleaşi doze de medicamente, trebuie să ştii cum să le împarţi. Din cauza asta matematica este o ramură importantă şi Limba Română este cea mai importantă, dacă nu ai capacitatea de a înţelege şi de a explica pacientului anumite lucruri în privinţa cărora el are nedumeriri, e greu dacă nu-ţi găseşti cuvintele în vocabular”, a explicat Bogdana Latif, de profesie asistentă medicală, potrivit observatornews.ro.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro