De la data de 1 august, politicienii au decis ca și salariile part-time să plătească impozit aferent salariului minim pe economie.
Marius Budăi a explicat ce se va întâmpla cu persoanele care încasează salariul minim pe economie. De asemenea, a menționat și cum îi va ajuta statul pe aceștia.
Ministrul Muncii, despre noile modificări care vor intra în vigoare
Mai multe modificări fiscale au fost făcute încă de la începutul lunii august. Din această dată, Guvernul României a decis ca pentru contractele de tip part-time să se plătească taxe și impozite. Dar raportate la salariul minim pe economie.
,,Este un prim pas pe care l-am făcut cu cei din agricultură instituind salariul minim de 3.000 de lei cu o fiscalitate mai mică. Al doilea pas a fost punerea la dispoziție a mediului privat posibilitatea majorării salariului minim cu 200 de lei care sunt netaxabili.
Şi al treilea pas demarăm o discuție în consiliul cu partenerii sociali, sindicate şi patronate pentru a identifica o soluţie, astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a spus Marius Budăi, potrivit antena3.ro.
Mai mult decât atât, acesta a menționat că îi este greu să înțeleagă cum pot lucra românii pe un salariu mimin pe economie. Potrivit spuselor acestuia, este dificil ca un cetățean român să trăiască dintr-un salariu part-time.
„Zilnic mii de contracte de muncă se transformă din part-time în contracte cu normă întreagă lucru care s-a mai întâmplat odată când am introdus această măsură. Colegul meu, Adrian Câciu, ministrul de Finanțe a spus clar că dacă în implementare măsurilor mai găsim anumite excepții pe care trebuie să le facem de la această lege putem discuta.
Însă îmi este foarte greu să înțeleg cum cineva poate trăi dintr-un contract part-time cu salariul minim”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit sursei care a fost menționată anterior.