Noi măsuri în România, chiar și pentru persoanele vaccinate. Ce anunț a făcut secretarul de stat

Noi măsuri în România, chiar și pentru persoanele vaccinate

Anunțul făcut în ultimul moment de către Raed Arafat. Secretarul de stat a decis să introducă testul PCR negativ aduci când se dorește intrarea în țara noastră. Guvernul afirmă că această soluție este cea mai bună pentru a ține la distanță noua tulpină Omicron. Măsura impusă de autorități se va aplica și celor vaccinați și celor neimunizați.

Din data de 5 decembrie, adică de duminică, tuturor celor care intră în România li se va cere un test PCR negativ. Indiferent de unde vin sau dacă nu sunt imunizați, persoanele care doresc să intre în țara noastră vor trebui să prezinte testul negativ.

Măsură propusă de Raed Arafat a dat curs unor mari controverse. Decizia finală urmează să fie luată în curând. Cei care se opun adoptării acestei măsuri sunt Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila. Cei doi menționează că această decizie ar stârni haos în întreaga țară.

Noi măsuri în România, chiar și pentru persoanele vaccinate. Raed Arafat a făcut anunțul de ultim moment
pexels.com

Sunt voci care afirmă că Departamentul pentru Situații de Urgență nu este în măsură să ia astfel de hotărâri, ci Ministerul Sănătății trebuie să aibă un cuvânt de spus.

Și vecinii noștri bulgari au ales să adopte o măsură similară, cu mențiunea că testul PCR negativ este solicitat doar turiștilor care vin din țara noastră și țările aflate în zona roșie.

Tulpina Omicron a fost identificată și în România. Pe lângă cele trei cazuri confirmate ale persoanelor abia întoarse din Africa, există suspiciuni și în privința altor persoane abia întoarse din străinătate. În total, există 6 persoane care sunt suspecte de noua tulpină a COVID-19, Omicron. Cele trei persoane care sunt infectate cu tulpina Omicron sunt vaccinate, având schema completă. Aceștia sunt asimptomatici, starea lor de sănătate este una bună și se află sub în carantină.