După o săptămână de aşteptări, Administraţia Porturilor Maritime a anunţat că s-a terminat operaţiunea de recuperare a oilor moarte de pe nava Queen Hind. Din 14.000 de oi, doar 250 de oi au putut fi salvate, restul leşurilor au fost recuperate, însă nu în totalitate. Potrivit unui comunicat oficial al Companiei Naţionale a Porturilor Maritime, echipele de salvare sunt pregătite să intervină permanent în caz că vor mai apărea cadavre animale deasupra apei.

Redăm comunicatul informativ al Administraţiei Porturilor Maritime

„Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.

A. Constanţa a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare. Echipele sunt pregătite să intervină în cazul în care vor mai ieşi la suprafaţă apei şi alte cadavre.
În ultimele zile, s-a acţionat continuu, iar cadavrele recuperate au fost preluate de firmă autorizată spre neutralizare.

Menţionam că în zona delimitată de barajele antipoluare nu au apărut irizaţii de combustibil, iar echipele CN Administraţia Porturilor Maritime monitorizează evoluţia situaţiei.

Traficul navelor în Portul Constanta zona Midia se desfăşoară în condiţii de siguranţă, deşi semnalul navigabil este parţial blocat, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor în/din port.
De luni, 2 decembrie 2019, au intrat în portul Midia 3 nave, iar alte 3 nave au părăsit portul. În perioada următoare sunt avizate la sosire 4 nave”, se arată în comunicat.