Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Rusia, Statele Unite ale Americii și China sunt unele dintre cele mai mari puteri nucleare din lume.

Acum, au apărut noi imagini surprinse din satelit și publicate exclusiv de CNN. Fotografiile arată cât de mult au săpat tuneluri cele trei super puteri și cât de mult a crescut tensiunea nucleară, astfel că au dat startul unor noi teste.

CNN a făcut publică o serie de imagini mai puternice decât o mie de cuvinte. Deși nici Rusia, nici China și nici Statele Unite ale Americii nu au recunoscut că se pregăteste pentru un război în care să folosească armele nucleare, imaginile surprinse din satelit demonstrează altceva. Pozele au fost oferite de un analist militar și se poate observa cu ochiul liber expansiunea a trei zone în care se fac teste nucleare, în comparație cu anii trecuți.

Din cele trei zone de testare, una este operată de China în Vestul îndepărtat al regiunii Xinjiang, unul este operat de Rusia în Arhipelagul Oceanul Arctic, iar cea de-a treia zonă aparține Statele Unite ale Americii, în zona Deșertului Nevada.

Noi imagini din satelit care arată cât de mult a crescut activitatea nucleară din Rusia, China și Statele Unite ale Americii
CNN

Cele trei mari puteri se pregătesc de atac

Imaginile au fost surprinse în ultimii trei ani și se poate observa prezenta unor noi tuneluri săpate sub munți, căi de acces noi pentru a asigura stocul de armanent, dar și traficul crescut de mașini care circulă în zonă, a spus Jeffrey Lewis, profesor adjunct la Centrul James Martin al Institutului pentru Studii Internaționale.

„Sunt multe indicii care ne fac să credem că în zona Rusia, China și Statele Unite ale Americii fac teste nucleare. Niciuna dintre aceste țări nu au mai făcut astfel de teste sub pământ încă din anul 1966, atunci când au primit interdicție prin Tratatul Comprehensive Nuclear Test Ban. China și Statele Unite ale Americii l-au semnat, dar nu l-au ratificat nici până în ziua de azi.”

Noi imagini din satelit care arată cât de mult a crescut activitatea nucleară din Rusia, China și Statele Unite ale Americii
CNN