Noi dezvăluiri şocante în tragedia accidentului din 2 Mai. În urma noilor cercetări efectuate de anchetatori, s-a constatat că adolescenţii care şi-au pierdut viaţa în accidentul provocat de Vlad Pascu nu sunt lipsiţi de vină.
Ancheta în cazul accidentului din 2 Mai, care a avut loc în urmă cu aproximativ jumătate de an, a scos la iveală detalii surprinzătoare care îndreptăţesc responsabilitatea victimelor în producerea tragediei.
Care este concluzia anchetatorilor
Anchetatorii susţin că una dintre cauzele tragediei este comportamentul necorespunzător al pietonilor. Potrivit legii rutiere, aceştia trebuie să se deplaseze pe partea stângă a drumului, însă în mod neaşteptat, în acea seară fatidică, aceştia s-au deplasat pe partea dreaptă a drumului, creând o situaţie periculoasă.
Procurorii afirmă că deplasarea necorespunzătoare a pietonilor a contribuit la producerea tragediei, concomitent cu starea de euforie indusă de substanţele psihoactive consumate de şofer.
Deşi tânărul conducător al autoturismului, Vlad Pascu, a fost acuzat iniţial de ucidere din culpă, noile probe şi concluzii ale anchetatorilor ridică semne de întrebare asupra acestui caz. Tatăl uneia dintre victimele accidentului, Roberta, se declară indignat de încadrarea faptei, susţinând că aceasta ar trebui să fie catalogată drept omor.
El argumentează că nu poate fi vorba despre o simplă ucidere din culpă, ci de un omor intenţionat. Avocaţii familiei au încercat să schimbe încadrarea, însă fără succes până în prezent.
Părinţii victimelor se simt nedreptăţiţi de faptul că mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, se află sub control judiciar şi este în libertate, în timp ce ei se luptă cu durerea pierderii copiilor lor.
Aceştia o acuză pe mama tânărului de tentativa de muşamalizare a faptelor, în trecut, şi se întreabă ce va face aceasta acum, când se bucură de semi-libertate. Tatăl Robertei susţine că este nerăbdător să vadă cum se va derula procesul, având în vedere că fapta comisă nu poate fi catalogată doar drept ucidere din culpă, ci ar trebui calificată drept omor în cauză.