Reclamă
Reclamă

Șoferul autobetonierei implicat în tragedia soldată cu moartea a cinci persoane, inclusiv o întreagă familie, neagă că ar fi adormit la volan și susține că accidentul s-a produs din cauza exploziei unui pneu. Cetățeanul ucrainean a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind interzis să părăsească România sau să conducă vehicule de mare tonaj, conform Monitorul de Suceava.

Accidentul fatal a avut loc luni, 1 iulie, la ora 06:30, pe DN85, în apropiere de localitatea Cumpărătura. Familia Lăzărescu, formată din mama, tatăl și doi copii de 8 și 10 ani, se întorcea din vacanța de pe litoral. În mașină se afla și un bărbat din Buzău care îi ajuta să fie tractați după ce mașina lor s-a stricat. Toți cinci au decedat în urma coliziunii frontale cu autobetoniera care a intrat pe contrasens.

Anchetatorii investighează teza exploziei unui pneu, menționată de șoferul ucrainean, și efectuează o expertiză tehnică pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului. În același timp, inspectorii ITM au deschis o anchetă, întrucât în acte bărbatul figura ca angajat al firmei din Suceava abia din februarie 2024, deși patronul companiei a declarat presei că șoferul lucra pentru el de anul trecut.

Reclamă

Totodată, s-a descoperit că tahograful autobetonierii a fost manipulat, conform ISCTR Suceava. Datele extrase arată că mașina nu fusese mișcată din loc din 29 iunie, iar manipularea aparaturii s-a realizat cu un dispozitiv special și telecomandă. Inspectorii investighează cine se face vinovat de această ilegalitate și au aplicat deja o amendă de 15.000 de lei.

Joi, în localitatea Volovăț, comuna natală a familiei Lăzărescu, sute de oameni au participat la înmormântarea celor decedați. Primarul comunei, Ioan Vicol, a declarat: „E o tragedie cum nu a mai fost niciodată în comuna noastră, în care toți membrii unei singure familii să moară. (…) Primăria va suporta o parte din cheltuielile de înmormântare și consider că este un gest de normalitate să fim alături de ei”.

Accidentul, soldat cu pierderea vieții a cinci persoane, a avut loc pe DN85, în apropierea localității Cumpărătura. Șoferul autobetonierei neagă că ar fi adormit la volan, dând vina pe explozia unui pneu, iar autoritățile investighează toate aspectele legate de această tragedie.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro