Se pare că boala care ne dă târcoale de mai bine de 2 ani nu încetează să își facă loc printre oameni. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un număr de 427 de persoane noi infectate cu SARS-Cov-2. Față de ziua anterioară, cazurile au crescut cu 46 mai mult.

50 de oameni au fost reinfectați și testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, după retestarea pacienților care erau deja pozitivi, 55 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Câte persoane au fost raportate pozitiv

În unitățile sanitare destinate special, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 568, adică cu 14 mai puțin față de ziua anterioară. În plus, la ATI sunt internate 81 de persoane, cu două mai puțin față de ziua precedentă. Dintre cei 81 de pacienți internați, 68 dintre ei nu și-au făcut vaccinul anticovid.

Noi cazuri de Covid-19 în România. Câți oameni au fost confirmați pozitiv și câte decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
pixabay.com

Câți oameni au decedat în urma infectării cu virusul SARS-COV-2

Din totalul celor internați, 25 sunt minori, internați de asemenea în secții, la fel ca în ziua anterioară. Până astăzi, 65.676 de persoane infectate cu virusul au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 7 decese, dintre care 4 bărbați și 2 femei și un deces raportat anterior intervalului de referință.

Ce vârste aveau persoanele decedate în urma infectării

Dintre cele 7 decese, două au fost inregistrate cu vârste cuprinse de 60-69, iar două la categoria 70-79 de ani și 3 cazuri la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. De asemenea, 5 dintre cei 7 pacienți au fost nevaccinați, iar doi vaccinați. Pacienții care și-au făcut vaccinul aveau vârsta cuprinsă între 64-66 de ani.

Deși sunt câteva luni de când s-au liniștit apele, virusul nu le dă pace românilor. Mulți dintre români spun că nu mai simt că boala există printre noi, de când s-au ridicat restricțiile. Totuși, cazuri noi își fac apariția în fiecare zi. Mai mult, decesele se țin lanț de pacienții infectați.