Pensionarii ar putea beneficia de un nou beneficiu care să le faciliteze deplasarea și să le ofere un grad mai mare de confort atunci când merg la cumpărături.

O propunere legislative a fost depusă la Senat, având ca obiectiv principal îmbunătățirea accesibilității locurilor de parcare pentru pensionari. Prin intermediul acestei inițiative, se dorește reglementarea faptului că un procent de 10% din totalul locurilor de parcare ale marilor lanțuri de magazine să fie destinate în mod exclusiv pensionarilor.

Noi beneficii pentru pensionari

Cercetările și experiența practică în domeniu au arătat că persoanele în vârstă se confruntă cu dificultăți în găsirea unui loc de parcare în spațiile special amenajate ale hipermarketurilor.

În special pensionarii cu probleme de sănătate se simt dezavantajați în situațiile în care parcările sunt aglomerate și nu primesc sprijin din partea celorlalți cetățeni. Drept urmare, protecția și ocrotirea seniorilor noștri devin prioritate și necesită crearea unei configurații de protecție deosebită.

Propunerea legislativă este susținută de o amplă fundamentare care are la bază atât constatările din realitatea cotidiană, cât și studii și practici internaționale în domeniu. Acest demers de protecție specială și discriminare pozitivă se justifică prin nevoia de îmbunătățire a comportamentului social și nevoie instituirii unor reguli clare și concrete în ceea ce privește însănătoșirea comportamentului social.

Noi beneficii pentru pensionari atunci când merg la cumpărături! Decizia, pe masa politicienilor Social media

Prin adoptarea acestei propuneri legislative, se urmărește nu doar îmbunătățirea accesului la locurile de parcare pentru pensionari, ci și promovarea respectului, bunelor maniere și gesturilor de politețe și deferență în favoarea persoanelor în vârstă în spațiile publice.

Locuri de parcare pentru pensionari

Părinții și bunicii noștri aflați la pensie merită să beneficieze de locuri de parcare preferențiale, astfel încât demersurile lor de a ajunge în siguranță în magazine să fie ușurate și să se desfășoare în condiții optime.

Pentru a susține necesitatea acestei initiative, este important de menționat că parcările supermarketurilor sunt arhipline în majoritatea intervalelor orare ale zilei, fapt care afectează negativ pensionarii și îngreunează procesul de găsire a unui loc liber în proximitatea intrării în magazin.

Prin urmare, legiferarea acestei accesibilități oferă o soluție practică și eficientă pentru a asigura mobilitatea și confortul pensionarilor în timpul cumpărăturilor.

Adoptarea acestei propuneri legislative reprezintă, de asemenea, o obligație a statului de a oferi măsuri concrete de protecție specială pentru pensionarii României, care au adus o contribuție importantă prin munca lor și merită să fie recompensați măcar în această privință.