Noelia Voigt, recent încoronată Miss SUA în noiembrie 2023, a anunțat că demisionează din funcție, invocând nevoia de a-și proteja sănătatea mintală. Declarația a fost făcută publică printr-o postare emoționantă pe Instagram, unde Voigt și-a exprimat dorința de a deschide un nou capitol în viața sa și de a inspira alții să prioritizeze sănătatea mintală.

Originară din Utah și deținătoare a dublei cetățenii, venezueleană și americană, Voigt a primit sprijinul organizației Miss SUA, care a confirmat pentru CNN importanța bunăstării deținătorilor titlurilor. Organizația e în procesul de a revizui planurile pentru a desemna un succesor pentru Voigt și a promis un anunț iminent privind noua Miss SUA.

Savannah Gankiewicz, din Hawaii, care s-a clasat imediat după Voigt în competiția din noiembrie, este văzută ca o candidată potențială la titlu. Declarația lui Voigt subliniază importanța sănătății mintale, îndemnând la protejarea bunăstării fizice și mentale sub sloganul „Sănătatea noastră este bogăția noastră”.