Anunțul oficial legat de vreme îi sperie pe cei mai mulți dintre români

După o iarnă cu temperaturi blânde, vremea se schimbă total în întreaga țară. Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de burniță. Afectate de aceste fenomene meteorologice vor fi mai multe județe din țară. Se anunță ninsori în următoarele ore.

Ninsori și temperaturi minime

Ultimele săptămâni au fost de-a dreptul „primăvăratice”, cu soare și temperaturi peste medie. De altfel, în cea mai călduroasă zi din luna Ianuarie, mercurul a urcat în termometre în Capitală până la 21 de grade.

Vremea se va schimba însă total în următoarea perioadă. În mai multe județe din țară vor ninsori și îngheț. Meteorologii susțin că răcirea nu va fi treptată.

Începând din următoarele ore, temperaturile vor scădea în zona de vest și sud vest a României. De altfel, după zile întregi de temperaturi de peste 10 grade, lucrurile se schimbă.

În întreaga țară, mercurul nu va urca în termometre mai sus de 6 grade. Totuși, minima se va situa undeva la 0 grade, conform datelor oficiale ale ANM.

Începând de miercuri, în zonele de sud-sud-este vor exista precipitații mixte. Ploaie, lapoviță și ninsoare.  Astfel, peste doar câteva ore va fi iarnă în toată regula în România.

Mai multe județe din țară afectate de burniță

Pentru următoarele ore, ANM a emis o avertizare de Cod Galben de burniță valabile pentru mai multe regiuni. Este vorba despre zona Prahovei, Argeș și Dâmbovița.

Cum va fi vremea în Februarie

Dacă la sfârșitul lunii Ianuarie, vremea va fi atât de friguroasă, la început de Februarie, mercurul scade din nou în termometre.

În ultima perioadă, mai ales în spațiul public s-a discutat intens despre acest fenomen de încălzire a vremii. Cauza principală este în mod cert încălzirea globală care a afectat tot mai mult pămàntul.

O echipă de experți în fizica pământului din Statele Unite sunt de părere că ar trebui să ne preocupe și cum vor arăta verile de acum încolo. Acestea vor fi caniculare și ar putea să dureze mult mai mult ca până acum.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.