Toamna a adus vreme neobișnuit de caldă în toată România, dar primii fulgi de zăpadă nu sunt foarte departe. Având în vedere schimbările climatice din ultima vreme, AccuWeather estimează că prima ninsoare se va produce mai repede decât ne așteptăm.

Schimbările climatice au produs fenomene extreme în toată lumea, de la căldură extremă la inundații și uragane. România a fost, în acest an, ferită de asemenea catastrofe naturale, însă și la noi în țară se simt aceste modificări.

Luna septembrie a fost mai degrabă un august prelungit, cu caniculă și temperaturi ce doar izolat au fost sub 30 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă ca luna octombrie să aducă vreme mai rece, cu precipitații scăzute însă.

Data exactă când vom avea primii fulgi de zăpadă

Nici iarna nu este departe, cu mai puțin de 3 luni până la Crăciun. Și deși e posibil să avem o perioadă rece fără ninsoare, primii fulgi de nea ar putea să apară mult mai devreme decât ne-am aștepta.

Meteorologii de la AccuWeather au aflat care este data la care în România va avea loc prima ninsoare. Platforma online este specializată în prognoze meteo și care furnizează informații despre starea vremii în întreaga lume.

Pentru țara noastră, se pare că primele semne de iarnă vor fi resimțite în București. Schimbarea meteorologică se va manifesta printr-o scădere semnificativă a temperaturilor.

Mai exact, temperatura minimă în Capitală va ajunge la -4 grade Celsius, în timp ce maxima zilei se va situa în jurul a 6 grade Celsius. Ulterior, vor urma și episoade de ploaie, iar apoi precipitațiile se vor transforma în primii fulgi de nea.

Prima ninsoare din acest an ar urma să aibă loc în noiembrie, pe data de 19. Nu va fi însă suficient încât să se așterne și un strat de nămeți. În următoarele zile, deși temperaturile vor fi negative pe parcursul nopții, nu mai sunt așteptate precipitații.