Nimfomania este descrisă drept o tulburare psihică care are drept tip de manifestare comportamentul sexual compulsiv. Asta însemnând că repetă anumite acțiuni cu scopul de a obține acțiuni sau obiceiuri pe care nu le dorește în mod special. Sunt asemeni unor impulsuri pe care nu le poate stăpâni.
,,Orice problemă sexuală creează frustrare şi ruşine, devine un subiect tabu despre care nimeni nu îşi doreşte să vorbească. În general, problemele de natură sexuală sunt urmatoarele: frigiditatea, nimfomania, anorgasmie, ejacularea precoce, lipsa erecţiei, masturbarea, problemel legate de dimensiunea aparatului sexual, bolile cu transmitere sexuală, trecutul sexual, bisexualitatea, homosexualitatea’’ Spune psihologul Constantin Cornea, sursa CSID.
Nimfomania o problemă sexuală despre care nu vorbim
„Din perspectivă psiho-sexuală putem spune că vorbim de o tulburare de personalitate. Pentru că indiferent cum am defini normalitatea, acest prea mult este de data aceasta semnul unui dezechilibru psihologic sau funcţional. Nimfomania nu reprezintă o problemă doar din cauza dorinţei, ci pentru că persoana care suferă de această afecţiunie are şi alte boli asociate, cum ar fi o personalitate de tip “A”, anxietate, tulburare obsesiv compulsivă, depresie. Fiind o persoană în veşnică căutare de sex, când are parte, nu se satură, când nu îşi satisface această nevoie, este frustrată’’. A mai precizat psihoterapeutul pentru CSID.
Un al factor care este considerat de specialiști declanşator se referă la un anumit eveniment cu potențial crescut traumatic. Asta se poate să fie posibil încă de la vârste fragede. în relaţia cu părinţii sau cu cei apropiaţi. Indiferent dacă vorbim de o atmosferă încordată în casă, de certuri şi scandaluri, de abuzul emoţional sau fizic asupra copilului, toate acesta pot declanşa o tulburare a sexualităţii. ,,De exemplu, un bebeluş traumatizat poate descoperi destul de repede masturbarea ca factor de compensare.