Probabil că ați folosit lacăte în diverse scopuri, dar v-ați întrebat vreodată pentru ce este gaura din partea de jos a unui lacăt?

Aceasta este o întrebare pe care o pun adesea mulți care dețin lacăte și, de cele mai multe ori, nu există niciun răspuns. Deci, pentru a înțelege de ce, cel mai bine este să știți cum funcționează lacătele.

Lacătele sunt în esență un mecanism de blocare care fixează un obiect sau o ușă printr-un cătuș metalic care se potrivește într-o gaură din obiect sau ușă.

Ce e cu acele găuri

Nimeni nu a știut până acum! La ce se folosesc, de fapt, găurile din lacăte – meșterii știu exact care este întrebuințarea lor
Pixabay.com

Există mai multe motive pentru care majoritatea lacătelor au o gaură în partea de jos. Cu toate acestea, puteți găsi această gaură minusculă și pe celelalte părți ale unor lacăte. Există diferite lacăte cu găuri în diferite poziții.

Orificiul de pe fundul lacătului nu este acolo pentru decorare.

Dacă v-ați întrebat vreodată pentru ce este, acesta este acolo pentru a acționa ca un canal de scurgere. Acest lucru împiedică apa să pătrundă în lacăt atunci când scoateți lacătul într-o zi umedă.

Acest lucru poate cauza acumularea de rugină și, în cele din urmă, poate distruge interiorul lacătului dumneavoastră. Deci, gaura din partea de jos a lacătului este acolo pentru a permite apei să se scurgă din lacăt.

De asemenea, gaura mică rotundă pe care o vedeți în partea de jos a lacătului este o placă de resetare. Placa de resetare vă oferă o modalitate de a debloca un lacăt care a fost blocat pentru o perioadă lungă de timp. Lacătul trebuie resetat dacă doriți să-l reutilizați.

Pe scurt, orificiul mic pe care îl vedeți sub lacăte în exterior poate lubrifia interiorul încuietorului. Acest lucru este deosebit de important pentru încuietorile care sunt utilizate în medii și climate diferite.

Acest lucru ajută la prevenirea ruginii și împiedică blocarea încuietorii la temperaturi mai scăzute sau înghețarea apei în interior.

Dacă lacătul este încuiat și nu îl puteți deschide, puteți turna ulei de motor sau alt ulei de lubrifiere în găuri. Astfel încât să puteți roti cheia cu ușurință.

Acest lucru ajută la prevenirea ruginii și împiedică blocarea încuietorii la temperaturi mai scăzute sau înghețarea apei în interior.