Nicolae Ceaușescu, fostul dictator român a trezit multe controverse în rândul artiștilor pe vremea comunismului. Se pare că regretatul președinte a urât un lucru la cântăreți în vremea aceea. Vasile Șeicaru, cunoscutul muzician de la noi a dezvăluit de ce Nicolae Ceaușescu nu suporta cântăreții cu mustață.

În cadrul unei emisiuni Tv, Vasile Șeicaru a vorbit deschis despre cea mai frumoasă perioadă  a sa din vremea comunistă și despre începutul carierei sale.

Nicolae Ceaușescu nu a suportat artiștii cu mustață

Vasile Șeicaru a dezvăluit că în acele vremuri, Nicolae Ceaușescu i-a interzis să poarte mustață. De aceea, s-a dat ordin Partidului Comunist ca toți cântăreții și artiștii să nu se mai prezinte la spectacole sau concerte dacă nu își rad mustața. Cel mai afectat de această lege a fost chiar Șeicaru.

Acesta a fost nevoit să facă lucrurile în consecință, întrucât în 1989, chiar înainte să urce pe scenă pentru a onora un concert, acesta a fost anunțat că nu se poate prezenta dacă nu-și rade mustața. Răspunsul lui în privința nemulțumirii lui Ceaușescu a fost destul de clar:

„A fost ordin! Au zis că e tentă ungurească!” , a spus artistul.

Nimeni nu a știut asta. Adevăratul motiv pentru care Nicolae Ceaușescu nu suporta, sub nicio formă, cântăreții cu mustață
arhivă

Vasile Șeicaru își amintește cu drag și dor de perioada comunistă

Vasile Șeicaru a povestit că în perioada Ceaușeștilor a fost unul dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică folk de la noi din țară. Însă a mărturisit că artiștii trebuiau să lupte mult pentru a obține meseria pe care vor s-o facă. Cântărețul era iubit de un public foarte larg și avea o mulțime de spectatori în sălile de teatru și pe stadioane.

Ei bine, dacă vă întrebați dacă Vasile Șeicaru a luat vreodată contact cu soții Ceaușescu, răspunsul acestuia a fost nu. Însă, cântărețul era un adevărat patriot și își amintește cu drag de perioada când cânta piese patriotice.