Nigel Farage, politicianul britanic care a condus eforturile pentru Brexit, a fost atacat marți de un trecător care a aruncat cu obiecte scoase dintr-un tomberon spre el. Incidentul a avut loc în timp ce Farage se afla la etajul superior al unui autobuz de campanie în orașul Barnsley, South Yorkshire.

Bărbatul vinovat, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat de polițiști la fața locului după ce a încercat să fugă. „Suspectul a fost reținut rapid și rămâne în custodia poliției”, au transmis reprezentanții departamentului de poliție local.

Farage, liderul Partidului Reformei, le-a mulțumit polițiștilor pentru intervenție și a declarat: „Nu voi fi hărțuit și intimidat de gloata de stânga care ne urăște țara”.

Acesta nu este primul incident de acest gen pentru Farage. În trecut, politicianul britanic a fost ținta unor atacuri similare, inclusiv aruncarea cu milkshake-uri. În prezent, Farage se află în campanie pentru alegerile generale britanice programate pe 4 iulie.

Fotografii și imagini video publicate pe rețelele sociale surprind momentul în care Farage încearcă să se ferească și să-și acopere fața în timp ce obiectele erau aruncate spre el. Incidentul a atras atenția mass-media și a stârnit numeroase reacții din partea publicului.