Reclamă
Reclamă

Nigel Farage, a cărui intrare în cursa electorală din Regatul Unit a afectat serios slabele speranțe de victorie ale prim-ministrului Rishi Sunak, și-a prezentat luni planurile politice într-un „contract” electoral cu alegătorii. Farage a descris aceste planuri drept primul pas pentru ca partidul său, Reform UK, să devină dominant pe dreapta scenei politice britanice și i-a chemat pe conservatori să se alăture la „revoltă”.

În cadrul unei conferințe de presă, Farage a declarat că alegerile programate mai devreme decât era de așteptat au venit prea rapid pentru Reform UK. Cu toate acestea, el a invitat susținătorii conservatorilor să susțină reforma sa, singura care, în opinia sa, ar putea contracara Laburiștii conduși de Keir Starmer, care sunt preconizați să câștige următoarele alegeri.

Farage, cunoscut pentru influența sa în votul din 2016 pentru părăsirea Uniunii Europene, a menționat că nu se așteaptă ca partidul său să câștige aceste alegeri generale. „Scopul nostru și ambiția noastră este să stabilim un cap de pod în parlament și să devenim o opoziție reală față de un guvern laburist”, a spus el.

Reclamă

Intrarea neașteptată a lui Farage în cursa electorală a divizat sprijinul între alegătorii de centru-dreapta. Partidul Laburist conduce în sondaje cu aproximativ 20 de puncte procentuale, însă Reform UK a depășit recent conservatorii într-un sondaj. „Nu ne prefacem că vom câștiga aceste alegeri generale”, a reiterat Farage, adăugând că speră să câștige șase milioane de voturi la alegerile din 4 iulie.

Politicianul de 60 de ani a lansat un document electoral de 24 de pagini, pe care l-a descris ca un „contract” cu alegătorii pentru următorii cinci ani. Campania sa s-a concentrat pe subiecte populiste, cum ar fi imigrația. Reform UK a promis să înghețe imigrația „neesențială”, să părăsească Convenția Europeană a Drepturilor Omului și să respingă migranții veniți cu ambarcațiuni mici înainte de a ajunge în Regatul Unit.

Alte politici incluse în manifest au fost o taxă suplimentară pe salariu pentru companiile care angajează muncitori străini și reducerea a 15 miliarde de lire sterline din factura de beneficii. Acești bani ar fi folosiți pentru reduceri de impozite, inclusiv creșterea pragului impozitului pe venit la 20.000 de lire sterline și reducerea taxei la combustibil cu 20 de pence pe litru.

„Acesta nu este un document de protest, acesta nu este un vot de protest”, a subliniat Farage. „Suntem fără rușine radicali, vrem schimbare, pentru că ce este acum nu funcționează”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro