Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la câteva zile după tragedia care a șocat întreaga țară: decesul Anei Oroș Daraban.

În dimineața zilei de 21 ianuarie 2023, o femeie în vârstă de 43 de ani a fost sfâșiată de câini în zona Lacul Morii din București. Chiar dacă în urmă cu un an Ana Oroș a trecut printr-o situație asemănătoare, autoritățile nu au făcut nimic pentru a alunga câinii fără stăpân din acea zonă, extrem de periculoasă.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a scris pe o rețea de socializare un mesaj despre această tragedie, la câteva zile de la producerea ei. Edilul explică, în postarea sa, că problema câinilor fără stăpân este responsabilitatea mai multor instituții. Unele dintre aceste instituții se află chiar în subordinea PMB, condusă de Nicușor Dan. În același timp, el precizează că nu va accepta să fie implicat în „jocul incriminării și acuzațiilor politice”.

Nicușor Dan: Refuz să intru în jocul incriminării

Nicușor Dan a fost criticat dur de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, El și-a exprimat regretul pentru modul în care a murit femeia și a precizat că responsabilii pentru astfel de greșeli vor plăti.

„Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, a scris Nicuşor Dan, în postarea sa de pe Facebook.

Nicușor Dan, reacție revoltătoare în cazul femeii sfâșiate de câini: Îmi pare rău că a murit!

Sfârșit tragic pentru o femeie de 43 de ani

Ana Oroș Daraban a ieșit în dimineața zilei de 21 ianuarie 2023 să alerge, în zona Lacul Morii din București. La un moment dat, femeia a vrut să scurteze drumul la întoarcere și a luat-o pe un câmp, moment în care a fost înconjurată de o haită de câini. Deși un martor care se afla în zonă a alergat spre aceasta să o salveze, nu a mai apucat. Mușcăturile animalelor au fost fatale pentru Ana.

Conform unor surse din anchetă, sosiți la fața locului, medicii legiști nu au putut, inițial, să numere rănile provocate de câini pe trupul femeii. În luna aprilie a anului 2022, femeia a trecut printr-o experiență asemănătoare. Atunci, aceasta a fost transportată la spital, după ce a fost salvată de mai mulți bicicliști care erau în zonă. De data aceasta, Ana nu a mai putut fi salvată, medicii sosind la fața locului constatând pe loc decesul.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.