Reclamă
Reclamă

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, la emisiunea „LIVE” de la Digi24, prezentată de Alexandru Rotaru, că în ceea ce privește termoficarea, „în patru ani vom fi mult mai bine decât suntem acum”, adăugând că va rezolva 70-80% din avariile actuale.

„Am promis acum, că avem situația financiară stabilă, 70 de km pe an începând cu acesta. În prezent, suntem cam la 230-240 de km din 1.000, iar peste patru ani vom fi la 500 din 1.000. Cei 500 sunt pe conductele cele mai afectate. Vom rezolva 70-80% din avariile care sunt acum”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a reiterat că „în patru ani vom fi mult mai bine decât suntem acum”. „Până atunci de la iarnă la iarnă va fi mai bine. Iarna asta o să avem în plus cele 20 de mici centrale pe punctele care sunt cele mai vulnerabile. E vorba de un punct termic care în loc să fie alimentat de la CET-urile mari va funcționa independent printr-o centrală mică”, a mai spus primarul.

Reclamă

Recapitulând, Nicușor Dan a detaliat planurile de reabilitare a rețelei de termoficare din București, promițând că în patru ani 70-80% din avariile existente vor fi soluționate. Graficul de modernizare include reabilitarea a 70 de km de conducte anual, atingând 500 km din 1.000 în următorii patru ani. Între timp, pentru a îmbunătăți serviciile pe termen scurt, vor fi instalate 20 de mici centrale de încălzire pentru a primi mai eficient zonele vulnerabile.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro