Nicușor Dan nu îl percepe pe Matei Păun ca pe o vulnerabilitate în campania sa pentru alegerile prezidențiale, deși admite că, „în măsura în care oamenii ascultă știri din astea conspiraționiste, poate să fie”, conform unei declarații făcute la Insider Politic și raportate de News.ro. „În măsura în care, într-o lume perfectă, în care toată lumea ar cerceta toate informaţiile şi lucrurile ar fi alb sau negru, evident că nu. Dar aşa, în momentul în care oamenii mai ascultă ştiri din astea conspiraţioniste, poate să fie. Cert este, asta încerc eu să spun tot timpul, eu sunt un om în spaţiu public de aproape 20 de ani şi lumea poate să verifice orice am făcut, orice am spus în tot intervalul acesta”, a precizat acesta.
Întrebat dacă Matei Păun va juca un rol activ în campania prezidențială din acest an, Nicușor Dan a subliniat că strategia sa va rămâne neschimbată față de campaniile electorale anterioare. „La fel ca şi în cea de la locale, având expertiza asta, îl mai sun din când în când să-l întreb cum ar face lucrurile”, a detaliat edilul, specificând că relația lor este una de amiciție.
Dan a clarificat și rolul financiar al lui Matei Păun în campania sa. „Exact, în 2012, şi tot bugetul a fost de 50.000 de euro, e posibil să fi dat 1.000 sau 2.000 de euro, aşa cum au dat alţi mici sau mai mari investitori, doar aşa ca experiment. El a condus campania, şi asta a fost tot. El a condus campania electorală ca şef de campanie a USB şi a USR-ului, şi implicit a mea în 2016. În 2020 nu, pentru că atunci au fost USR cu PNL şi am avut resurse şi a fost o echipă care a fost plătită de PNL. Şi în 2024, pe campania pe alegerile locale, ne-am mai sfătuit din când în când. Asta e tot”, a explicat politicianul.
Pe marginea presupuselor legături ale lui Matei Păun cu Rusia, Nicușor Dan a clarificat că „în anii 1990 a fost angajatul unei firme americane care a investit în spaţiul ex-sovietic. El a acţionat acolo în calitate de angajat şi nu a făcut afaceri în nume personal, din care să câştige bani”.