Reclamă
Reclamă

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat sâmbătă, la Prima TV, că actualul președinte al USR, Elena Lasconi, i-a sugerat că ar fi potrivit să candideze la alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, edilul exclude o astfel de candidatură în acest an și afirmă că în 2028 va candida tot la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a fost întrebat despre posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an și a exclus ferm această variantă. „Nicidecum (…) În momentul acesta sunt foarte preocupat de cum o să fie cei 4 ani care urmează ca primar al Bucureștiului și asta e singura mea preocupare”, a declarat Nicușor Dan, potrivit News.ro.

Întrebat dacă ar reflecta la o candidatură în cazul în care partidele i-ar cere acest lucru, primarul general a răspuns: „Să reflectezi e una, să acționezi e alta. Nu suntem în acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucureștiului și asta e toată preocuparea mea.”

Reclamă

El a precizat că are discuții private cu persoane din USR care i-au cerut să candideze: „Privat există multe discuții. A fost doamna Lasconi care, înainte de a-și anunța candidatura la președinție, a zis că aș fi potrivit să fac asta.”

Întrebat dacă există cea mai mică șansă să candideze la prezidențialele din acest an, primarul general a afirmat: „Nu, nu, nu. Am un mandat, m-am pregătit pentru asta. Ce se va întâmpla mai departe e foarte greu de spus. De principiu, în 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (…) O să mai vedem, dar, în principiu, îmi mai doresc un mandat la Primărie.”

Primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an va avea loc în 24 noiembrie, iar cel de-al doilea în 8 decembrie. Între acestea vor avea loc alegerile parlamentare.

Elena Lasconi a anunțat că va candida din partea USR.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro