Reclamă
Reclamă

Nicușor Dan a vorbit joi seara, în exclusivitate la Digi24, despre majoritatea de care are nevoie în Consiliul General al Capitalei și despre partidele cu care ar dori să colaboreze. „E puțin probabil să am nevoie de PSD”, a declarat primarul general al Capitalei la „Jurnalul de Seară”.

„Eu am fost susținut de ADU, adică USR, PMP, Forța Dreptei, ei au 17 mandate, și de REPER; împreună fac 21. Majoritatea e 28. La PNL mai sunt 7, deci asta e majoritatea pe care mi-o doresc”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul a subliniat că nu a început încă discuțiile pentru formarea acestei majorități, deoarece așteaptă o clarificare la nivel național a partidelor: „Este bine să mai ai pe cineva, dar nu am început aceste discuții pentru că aștept o clarificare la nivel național a partidelor. Bucureștiul este locul cel mai vizibil și liderii locali pe București se aliniază pe poziții naționale care nu sunt încă clarificate”.

Reclamă

Mandatul noului Consiliu General începe în octombrie sau noiembrie, a adăugat primarul: „Noi vom funcționa cu oamenii de acum patru ani până în noiembrie”.

Referitor la PSD, Dan a spus: „E puțin probabil să am nevoie de PSD, pentru că tot timpul trebuie să te uiți la oamenii care te-au votat. Ei sunt, în general, oameni de dreapta care au fost motivați să vină în 2020 la alegeri de ceea ce am spus noi că a fost eșecul guvernării PSD, Oprescu-Firea. Și atunci mai degrabă nu, dar o să vedem”.

Primarul a menționat că au existat poziții convergente între el și ADU în ultimii doi ani și că a existat un transfer reciproc de imagine: „Au fost mulți oameni care au împărțit pliante, au strâns semnături, și reciproc, în puținele mele ieșiri publice, am vorbit de bine de ei. În plus, USR a contribuit cu 100.000 euro la campania mea”.

Referindu-se la o decizie internă legată de colaborarea cu USR, Dan a adăugat: „Mă întâlnesc curând cu domnia sa și e logic să facem asta. Sunt curios să văd care-i e planul pentru USR și pentru București, și o să-i transmit dorința mea de a colabora. Noi nu am colaborat doar în Consiliu, m-am coordonat bine și cu deputații din USR”.

În concluzie, Nicușor Dan se bazează pe susținerea ADU, REPER și PNL pentru a forma majoritatea necesară în Consiliul General, și exclude, în mare parte, o colaborare cu PSD, așteptând clarificări la nivel național înainte de a începe discuțiile oficiale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro