Reclamă
Reclamă

Nicușor Dan a declarat joi seara, la Digi24, că intenționează să se întâlnească în curând cu Elena Lasconi pentru a discuta despre planurile acesteia pentru USR și USR București. „Sunt curios să văd care este planul domniei sale pentru USR, pentru USR București și o să-i transmit dorința mea de a colabora în continuare,” a spus primarul.

Dan a subliniat că întrevederea este o decizie logică, dat fiind că nu o cunoaște personal pe Lasconi. „E o decizie internă, mă întâlnesc foarte curând cu domnia sa, nu ne cunoaștem personal și e logic să facem asta. Sunt curios să văd care este planul domniei sale pentru USR, pentru USR București și o să-i transmit dorința mea de a colabora în continuare în consiliu și altfel pentru că noi nu am colaborat doar în consiliu, m-am coordonat foarte bine cu deputații din USR când au fost dezbaterile pe codurile de urbanism,” a explicat Nicușor Dan.

Întrebat dacă Elena Lasconi ar putea fi susținută ca și candidată la alegerile prezidențiale, Nicușor Dan nu a exclus această posibilitate, subliniind că viziunea acesteia este apropiată de a sa. „Desigur că în momentul în care voi discuta cu domnia sa voi ridica și aceste probleme. Sunt optimist tocmai pentru că opțiunile politice ale partidului au fost foarte apropiate de ale mele și sunt optimist că o să aibă aceeași viziune,” a menționat primarul Capitalei.

Reclamă

Referitor la schimbările de la șefia USR, Nicușor Dan a evitat să comenteze în detaliu. „Nu vreau să mă pronunț pentru că USR e partenerul meu iar ce se întâmplă acolo în interior e o chestiune… Eu vin din USR, am trăit niște ani acolo, cunosc niște oameni, cunosc relații, dar nu e corect să mă pronunț atâta timp cât partidul e într-un parteneriat foarte corect cu mine,” a spus el.

De asemenea, Dan a exclus posibilitatea de a reveni în USR în viitorul apropiat, afirmând că preferă să se concentreze pe administrarea Bucureștiului pentru următorii doi sau trei ani. „Din nou, la fel ca la întrebarea de acum zece minute, pentru următorii doi, trei ani, nimic altceva decât administrarea Bucureștiului. Ce va fi mai departe, peste ani, o să vedem. În principiu, după cum văd lucrurile acum, nu foarte curând o implicare în politică. Am avut experiența, a fost un atuu echidistanța mea față de partidele cu care am colaborat și, pe de altă parte, e un job foarte solicitant cel de primar, iar să faci politică trebuie timp și nu am această disponibilitate,” a declarat Nicușor Dan.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro