Reclamă
Reclamă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat vineri seară la Digi24 că inundaţiile cauzate de precipitaţii intense într-un timp scurt nu pot fi evitate și apar în majoritatea orașelor lumii. El a explicat că sistemul de canalizare nu este dimensionat pentru astfel de fenomene.

„Ăsta este un fenomen care a apărut și în Europa occidentală de trei-patru ani, de când clima s-a schimbat”, a declarat primarul general, răspunzând întrebărilor despre inundațiile de joi seară din București, când a fost emis cod roșu de furtună. Întrebat dacă sistemul de canalizare este depășit de astfel de fenomene, Nicuşor Dan a afirmat: „Pentru astfel de cantități, garantez că în 90% din localitățile din lume este depășit sistemul de canalizare pentru astfel de fenomen.”

Nicuşor Dan a subliniat că adaptarea sistemului de canalizare la schimbările climatice nu se poate face imediat și ar putea dura 10-20 de ani.

Reclamă

Pompierii au avut, până vineri la ora 10.30, peste 500 de intervenții în București și în județul Ilfov, în urma furtunii de joi seară. În București, au fost inundate 127 de străzi și 229 de locuințe și gospodării, iar peste 100 de copaci și șapte stâlpi de electricitate au căzut. 97 de autoturisme au fost avariate.

Capitala și județul Ilfov s-au aflat joi seară sub avertizare cod roșu de furtună, ceea ce a dus la numeroase intervenții pentru gestionarea efectelor precipitațiilor intense și ale vântului puternic.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro