Reclamă
Reclamă

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a criticat la Congresul USR desfășurarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie. Potrivit primarului, „alegeri în septembrie înseamnă campanie în iulie și august și oamenii nu sunt atenți”. Nu este prima dată când Nicușor Dan se opune calendarului preferat de PSD.

„Sunt alegeri foarte importante și președintele e factor de echilibru în stat, conduce CSAT-ul, sunt alegeri importante. (…) Și ar fi păcat ca oamenii să nu fie informați corect. (…) E nefiresc ca campania să fie în lunile în care oamenii sunt în concediu”, a declarat Nicușor Dan sâmbătă, înainte de congresul USR.

O decizie în privința desfășurării alegerilor prezidențiale ar urma să fie luată luni, în ședința de Guvern. Premierul Marcel Ciolacu a invitat liderii tuturor partidelor parlamentare la ședință pentru a negocia împreună datele la prezidențiale. Măsura vine în contextul în care PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un acord în Coaliție.

Reclamă

De asemenea, USR își alege azi candidatul la alegerile prezidențiale și noul Birou Național. Printre competitorii Elenei Lasconi se numără mai mulți membri proeminenți ai partidului.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro