Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți seară, într-o intervenție la Realitatea Plus, că alegerea lui Cristian Popescu Piedone ca primar reprezintă „un eșec al clasei politice și al spațiului mediatic”, descriindu-l pe acesta drept „un măscărici” care „face circ”.

Nicușor Dan pledează pentru un model occidental de administrare a orașului, contrastând cu practicile pe care le atribuie lui Piedone, cum ar fi mersul cu roaba pe stradă și acceptarea să-i fie sărutată mâna de cetățeni.

În cadrul aceleiași intervenții, primarul general al Capitalei a exprimat frustrarea față de laudele aduse mandatului Gabrielei Firea de către reprezentații PNL și PSD, subliniind problemele financiare cu care s-a confruntat primăria la preluarea mandatului. El a îndemnat publicul să compare rezultatele administrației actuale cu cele anterioare, menționând proiectele, fondurile europene atrase și îmbunătățirile infrastructurale realize în mandatul său.

Nicușor Dan face astfel un apel către bucureșteni să aleagă un viitor în care Bucureștiul să fie condus după modele de succes din orașe occidentale, punând accent pe dezvoltare, eficientizare administrativă și transparență.