Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a lansat atacuri virulente la adresa contracandidatului său, Cristian Popescu Piedone, pe care l-a numit “circ” și “un eșec” al clasei politice și al spațiului mediatic, într-o declarație acordată postului Realitatea Plus.

Dan a criticat modul în care Piedone se poziționează în fața electoratului și a comparat gestionarea orașului București cu aceea a metropolelor occidentale.

“Mărturisesc că mi-a luat un timp să înţeleg oamenii care intenţionează să îl voteze pe Cristian Popescu Piedone, pentru că eu cred că faptul că oamenii îşi pun speranţe într-un om cum este Cristian Popescu Piedone înseamnă un eşec al unei clase politice din care fac şi eu parte şi un eşec, cumva, al spaţiului mediatic. (…) Este un măscărici, în esenţă; face circ”, a declarat Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, primarul a adus în discuție comparații între administrarea orașului București și cea a marilor orașe din Europa, precum Koln sau Paris, subliniind necesitatea unui management urban modern și eficient care să promoveze dezvoltarea orașului. “Vrem să îl ducem, în opinia mea, acolo unde este Koln, unde este Paris, unde este Roma, adică unde sunt oraşele unde ne place să ne ducem şi la care ne place să ne raportăm”, a adăugat Dan.

Nicușor Dan a criticat, de asemenea, laudele aduse mandatului Gabrielei Firea de către reprezentanții PNL și PSD, evidențiind problemele financiare cu care s-a confruntat administrația orașului la preluarea mandatului. “Eu am găsit datorii curente de trei miliarde de lei. Adică, oricare din creditorii noștri putea să ne blocheze conturile pentru acești trei miliarde și chiar o făcuseră”, a spus primarul, subliniind greutățile financiare întâmpinate.