Nicușor Dan a făcut, duminică seara, primele declarații după ce a câștigat pentru a doua oară alegerile pentru Primăria Capitalei. El a promis că nu-și va bate joc de noul mandat și a mulțumit celor care au contribuit la victoria sa.

ACTUALIZARE 23.07 Nicușor Dan a declarat pentru Digi24 că „nu se pune problema” să candideze la alegerile prezidențiale. „Am primit mandat pentru încă 4 ani și am început să facem lucruri pentru București, avem probleme mari, ăsta e mandatul”, a spus el.

Dan a subliniat că dorește să rămână independent și că urmează o negociere pentru majoritate în Consiliul General al Capitalei. „Niciodată politicienii nu câștigă alegeri, sunt câștigate de comunități. Azi am avut în București o comunitate care și-a dorit onestitate în funcția publică. Și-a dorit instituții care să lucreze pentru oameni, care și-au dorit dreptate. Vreau să vă mărturisesc că sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-ați oferit-o și de speranțele pe care le puneți în noi. Niciodată nici eu și nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la campania asta și celor care au contribuit la campaniile din 2020, 2026, voluntarilor, oamenilor care au strâns semnături, celor care au dat bani, persoanelor publice care au girat cu numele lor pentru ceea ce facem”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general a anunțat că va declanșa un referendum pentru a stabili cum se vor împărți banii din București între Primăria Generală și cele de sector. „Cu aprobarea Consiliului General, voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector. De ani de zile Bucureștiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreținerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universitățile din București, care ar putea să aducă zeci de mii de studenți străini în București și să pună Bucureștiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele și panseluțe care înlocuiesc alte panseluțe”, a declarat Nicușor Dan.