Reclamă
Reclamă

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că 30 de cișmele noi, prevăzute cu adăpătoare pentru animale, sunt amplasate în aceste zile în parcurile administrate de Primăria Municipiului București (PMB). Au fost instalate deja zece astfel de cișmele, iar pe parcursul săptămânii viitoare vor fi montate alte douăzeci.

„Amplasăm 30 de cișmele noi, moderne, prevăzute cu adăpătoare pentru animale, în parcurile pe care le administrăm. Până acum, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a montat deja 10 astfel de cișmele în Cişmigiu, Herăstrău şi Tineretului, restul de 20 vor fi montate săptămâna viitoare în parcurile Herăstrău, Izvor, Floreasca, Circului şi Carol”, a scris edilul, sâmbătă, pe Facebook.

În plus, în parcurile ALPAB sunt funcționale alte 28 de cișmele instalate în anii precedenți. Nicușor Dan a menționat că, pe lângă cișmelele din parcuri, sunt instalate peste 100 de cișmele administrate de Apa Nova în toate zonele aglomerate din oraș. Acestea se găsesc pe artere principale, în intersecții intens circulate, în piețe, în proximitatea spitalelor, a lăcașelor de cult și în cimitire. „Apa de la toate aceste cișmele este potabilă”, a subliniat primarul Capitalei.

Reclamă

Inițiativa de instalare a cișmelelor moderne vizează facilitarea accesului la apă potabilă atât pentru locuitorii Capitalei, cât și pentru animalele de companie. Până acum, cele zece cișmele nou instalate se găsesc în parcurile Cişmigiu, Herăstrău și Tineretului, urmând ca săptămâna viitoare să fie adăugate alte douăzeci în parcurile Herăstrău, Izvor, Floreasca, Circului și Carol.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro