Reclamă
Reclamă

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat vineri că în Bucureşti există mii de clădiri „cu ilegalităţi mai mari sau mai mici” și a sugerat că doar cele care au „sfidat” decizia autorităţilor sau a instanţei ar trebui demolate, conform Agerpres.

Precizările au fost făcute online într-un dialog cu bucureştenii, în urma unor întrebări privind demolarea construcțiilor ilegale. „Eu estimez că în Bucureşti sunt câteva mii de construcţii ilegale – ilegalităţi mai mari sau mai mici – nu cred că e rezonabil să ne gândim să demolăm mii de clădiri din Bucureşti. Cred că e suficient ca în viitor să respectăm legea şi reglementările şi cred că e suficient să dăm nişte exemple – cum ar fi Cathedral Plaza, cum ar fi câteva imobile în care, sfidând fie decizia autorităţilor, fie decizia instanţei, investitorii s-au grăbit să construiască – şi să ne uităm în viitor mai mult decât în trecut”, a declarat primarul.

În ce privește curățenia în Piața Unirii, Nicuşor Dan a afirmat că Primăria Sectorului 3 este responsabilă. Poliția Locală a Capitalei a aplicat mai multe zeci de amenzi pentru lipsa curățeniei în zona centrală, dar acestea nu au avut „niciun efect”. „Întreaga curăţenie stradală, mai puţin liniile de tramvai şi refugiile de tramvai, este atributul primarilor de sector – evident, fiecare în sectorul pe care îl gestionează. Şi singura noastră posibilitate este de a amenda – amenda maximă 5.000 de lei – pe care am dat-o de câteva zeci de ori, dar bineînţeles că ea nu are niciun efect. Deci la Piaţa Unirii şi în toată zona din spatele Magazinului Cocor şi toate cele pe care le cunosc foarte bine face sau nu face curat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă”, a spus edilul general.

Reclamă

Referitor la Centrul Vechi, primarul a menționat că zona din spatele Magazinului Cocor se află „într-o stare foarte rea” și necesită revizuirea infrastructurii în ansamblu, dar nu au existat fondurile necesare. „Există Centrul vechi Lipscani şi există Centrul vechi de vizavi, din spatele Magazinului Cocor, care este într-o stare foarte rea. În ce priveşte zona Lipscani, sunt mai multe probleme. Este problema pavajului, este problema clădirilor şi este problema teraselor. Dacă vorbim de problema pavajului, am preluat şi aici nişte lucrări care nu fuseseră recepţionate şi a fost o muncă administrativă consistentă pentru a convinge firmele acelea să vină să remedieze; bineînţeles că nu a existat niciun contract de mentenanţă, nu a existat o garanţie, deci a fost complicat. Undeva în anul 2022 am fost bine cu pavajul, după care – aici este o deficienţă a noastră – pentru acele porţiuni de pavaj care au sărit nu am reacţionat suficient de rapid”, a precizat Nicuşor Dan.

În ceea ce privește terasele din Centrul Vechi, edilul a menționat că autoritatea locală va lua măsuri în curând. „În ce priveşte terasele, este din nou o întârziere a noastră. Este o stare de ilegalitate care vine de 10-20 de ani şi nu am vrut să fim foarte brutali cu nişte activităţi economice. Am avut nişte întâlniri cu operatorii economici de acolo. Le-am spus să se conformeze; mulţi dintre ei nu s-au conformat şi la un moment dat o să intervenim, pentru că i-am prevenit deja de mai bine de un an. Cred că în această toamnă vom interveni, astfel încât să respectăm ordinea, măsurile de siguranţă, accesul pompierilor în zona Lipscani. Dacă vorbim de zona cealaltă, peste drum de bulevard, acolo nu putem să facem asfaltul înainte de a schimba infrastructura. Apă, canal… toate acestea sunt extrem de deteriorate. Din păcate, este o lucrare scumpă şi nu am avut bani până în momentul acesta”, a mai spus primarul Capitalei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro