Primarul Municipiului București, Nicușor Dan, a declarat duminică, la ieșirea din secția de votare, că a votat „pentru onestitate și realism în viața publică” și „împotriva mafiei imobiliare”. El a subliniat importanța participării la vot, considerând că acest moment este crucial pentru a decide direcția în care va merge orașul.

„Am votat pentru onestitate și realism în viața publică. E important ca oamenii politici să ne spună pe unde suntem și ce putem realist să facem și am votat împotriva mafiei imobiliare. Îndemn oamenii să iasă la vot, pentru că e un moment în care ei decid direcția în care noi o să mergem”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a menționat și despre rutina sa obișnuită în ziua votului: „De obicei, după ce se trezesc copiii, le dăm de mâncare și după care mergem la vot și cu ei. Acum n-am vrut să-i expunem.”

Nicușor Dan a adăugat că ziua de sâmbătă a fost dedicată familiei, iar duminică va continua să lucreze pentru Primărie. „Ieri a fost pentru familie în sfârșit, după mult timp, și azi lucrez pentru Primărie, iar după-amiază o să vin înspre Primărie, Cișmigiu. Dacă e nevoie pe parcursul zilei o să mai fac declarații, în funcție de cum vine lumea la vot și informațiile pe care le mai avem”, a precizat el.

Duminică, 9 iunie, românii își aleg reprezentanții la nivel local pentru următorii patru ani. Cetățenii își vor alege primarii pentru fiecare oraș sau comună, consilieri locali, președinți de consilii județene și consilieri județeni. De votul de la alegerile locale va depinde gestionarea bugetului local, dezvoltarea infrastructurii și serviciile publice locale.