Politicianul a primit o lovitură dură astăzi aflând că va rămâne în arest

Niculae Bădălau traversează una dintre cele mai dificile perioade din cariera de politician. Baronul de Giurgiu a aflat că trebuie să rămână în arest pentru 30 de zile.

Niculae Bădălău, probleme grave cu legea

Fostul președinte social democrat de la Giurgiu are probleme grave cu legea. Acesta a fost chemat ieri la DNA pentru a fi anchetat.

Politicianul a rămas aseară în arest preventiv pentru 24 de ore. Astăzi, la expirarea mandatului, acesta a fost condus la Curtea de Apel București acolo unde anchetarea lui a continuat.

Întâmpinat cu vorbe de duh în fața instituției

Niculae Bădălău a fost nevoit să dea astăzi explicații procurorilor cu privire la unele tranzacții realizate între o firmă „protejată” și o instituție publică. Se pare că politicianul ar fi făcut în acest sens anumite presiuni, fiind acum cercetat pentru trafic de influență. Atunci când a ajuns la Curtea de Apel, vicepreședintele Curții de Conturi a avut parte de momente neplăcute. Plimbat în cătușe, Bădălau a fost apostrofat de protestatarul Marian Ceaușescu.

Acesta i-a adresat cuvinte jignitoare.

Politicianul nu a răspuns în nici un fel reacției virulente a protestatarului,

„Somat” de PSD să demisioneze de la Curtea de Conturi

Niculae Bădălău a aflat în această seară că va rămâne arestat  pentru 30 de zile.

„În baza art. 226 C. proc. pen. admite în parte propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA, în dosarul de urmărire penală nr. 256/P/2022. 1. În baza art. 202 C. proc. pen. rap. la art. 223 alin. 2 C. proc. pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului Bădălău Niculae, (date), pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în minuta instanţei.”

În același dosar de trafic de influență mai este cercetată încă o persoană. Elena Matache a scăpat însă doar cu  măsura arestării la domiciliu.

La adresa politicianului s-ar face presiuni mari în acest moment. Cei din PSD i-au transmis indirect că ar fi necesar să demisioneze din funcția pe care o are la Curtea de Conturi.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.