Reclamă
Reclamă

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a câștigat un nou mandat în Parlamentul European ca independent, potrivit rezultatelor provizorii ale Biroului Electoral Central (BEC). Ștefănuță a declarat că a dus o luptă eroică „pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid, pentru România care nu se vede neapărat, pe care multă lume o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, căreia îi pasă și de schimbări climatice și de drepturile omului”.

„Campania a fost enorm de grea, extenuantă și nu doar ce s-a văzut la TV. Noi lucrăm de peste 3 luni de zile, suntem în stradă, nonstop, am făcut semnăturile de bună, în stradă. Am avut nu știu câte piedici administrative și de alt fel, dar am dus o luptă eroică, pentru că am dus o luptă pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid. Pentru România aceea care nu se vede neapărat, pe care multă lume o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, îi pasă și de schimbări climatice și de drepturile omului”, a declarat Ștefănuță în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News.

El a subliniat că există o Românie care acum se vede la vot, afirmând că „tinerii au echivalat seniorii, ceea ce este o mare, mare realizare.”

Reclamă

Nicu Ștefănuță a adăugat că rezultatele disponibile arată clar că a trecut pragul pentru Parlamentul European. „Doar în eventualitatea în care sunt niște hoții sau niște voturi care apar de te miri unde, nu ai cum să fii pe creștere și (…) dintr-o dată din ultimele două trei procente să apară vreo surpriză. Mai sunt 110 secții de numărat din București”, a explicat acesta.

În ceea ce privește rezultatul obținut de USR la alegeri, fostul membru al partidului a declarat că pentru el este un subiect încheiat. „Partidul este altul, mai poartă doar numele. Oamenii nu mai sunt aceiași. Este un subiect încheiat. Eu am arătat o viziune progresistă, modernă, există suficienți români verzi în România și asta mi-am asumat de aproape doi ani, deja, și îmi văd de viața politică”, a spus el.

Despre planurile pentru noul mandat în Parlamentul European, Ștefănuță a afirmat că se bucură că întărește mandatul verzilor europeni. „Probabil vom face parte din coaliția de guvernare europeană, împreună cu alte partide, ca să formăm o majoritate anti-extremistă (…) Trebuie să salvăm Planul Verde european, pentru că este important să menținem o direcție, nu să schimbăm la doi, trei ani”, a menționat el.

Potrivit rezultatelor provizorii ale BEC, de luni seară, independentul Nicu Ștefănuță a obținut 3,05% la alegerile europarlamentare din 9 iunie și a trecut pragul pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro