Reclamă

Nicoleta Nucă, artistă de succes și voce remarcabilă în muzica românească, a fost recent diagnosticată cu ADHD (Sindromul Deficitului de Atenție). Chiar dacă pare că are totul în viață, cu o carieră impresionantă și o relație de lungă durată alături de partenerul ei, Nicoleta se confruntă cu o boală neurologică care îi afectează viața și care a generat o serie de probleme de sănătate pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului.

Într-un interviu acordat Spynews.ro, Nicoleta Nucă a împărtășit că a fost foarte liniștită atunci când a primit diagnosticul de ADHD. Aceasta a declarat că acesta i-a oferit răspunsuri la multe dintre problemele cu care se confruntase de-a lungul vieții sale. Imaginea unei camere haotice și pline de obiecte a fost înlocuită în mintea ei cu o cameră ordonată și cu fiecare lucru pe locul lui.

Reacția mamei sale față de diagnostic

Mama Nicoletei Nucă a avut o reacție calmă la aflarea veștii că fiica ei suferă de ADHD. Artista a dezvăluit că, deși boala nu este una gravă, va trebui să facă tratament pe tot parcursul vieții pentru a controla simptomele. Mama ei a acceptat cu înțelegere situația și a sprijinit-o în continuare.

Social media

Nicoleta Nucă, care este logodită cu iubitul ei, Alex Ursache, își dorește să se căsătorească, dar nu se grăbesc cu planificările. Cei doi își doresc ca ceremonia să aibă loc într-o țară străină, dovedind astfel faptul că sunt persoane spontane și că vor face nunta atunci când vor simți că este momentul potrivit.

Simptomele și semnificația ADHD: ce trebuie să știi despre această boală neurologică

ADHD (Sindromul Deficitului de Atenție și Hiperactivitate) este o afecțiune neurologică care poate afecta capacitatea de concentrare, comportamentul și funcționarea generală a persoanei afectate. Această boală poate fi diagnosticată în copilărie, însă poate persista și în viața adultă.

Simptomele ADHD sunt împărțite în trei categorii principale: deficit de atenție, hiperactivitate și impulsivitate. În cazul deficitului de atenție, persoanele afectate pot avea dificultăți în menținerea concentrării pe sarcinile sau activitățile pe termen lung. Acestea pot părea adesea visătoare, ușor distrase și pot pierde obiecte sau informații importante.

Hiperactivitatea se manifestă prin agitație constantă și dificultatea de a sta liniștit pentru perioade lungi de timp. Persoanele afectate pot avea nevoie de o stimulare constantă și vor acționa într-un mod frenetic.

Impulsivitatea se caracterizează prin reacții rapide și fără gândire prealabilă la consecințe. Persoanele cu ADHD pot acționa fără a lua în considerare riscurile sau consecințele negative ale acțiunilor lor.

Pentru a controla aceste simptome și a-și menține funcționalitatea, persoanele diagnosticate cu ADHD pot beneficia de terapie comportamentală, consiliere psihologică și/sau tratament medicamentos. Adesea, gestionarea simptomelor ADHD necesită o implicare pe termen lung și o abordare individualizată pentru fiecare pacient.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro