Reclamă
Reclamă

Verzii europeni l-au felicitat pe Nicolae Ştefănuţă pentru alegerea acestuia ca membru independent al Parlamentului European, în urma scrutinului europarlamentar desfăşurat în 9 iunie în România, şi au anunţat că monitorizează atent procesul electoral din ţara noastră în urma relatărilor despre nereguli la unele secţii de votare.

„Suntem foarte mândri să îl sprijinim pe Nicolae Ştefănuţă în alegerile europene. De un an, el este o voce extrem de puternică în grupul nostru din Parlamentul European, lucrând neobosit pentru politicile verzi, drepturi fundamentale, democraţie şi justiţie socială. Aşteptăm cu nerăbdare să îl avem pe Nicolae Ştefănuţă în familia noastră Verde din Parlamentul European pentru încă cinci ani şi suntem mândri că avem un partener român Verde şi progresist care lucrează îndeaproape cu noi pentru o Europă mai bună pentru toţi”, a declarat copreşedinta Partidului Verde European, Melanie Vogel, citată într-un comunicat al Verzilor europeni, preluat de Agerpres.

Aceasta aminteşte că duminică, în România, au avut loc şi alegeri locale şi menţionează că au fost raportate nereguli, precum lipsa buletinelor de vot în unele oraşe universitare.

Reclamă

„Fiecare vot contează şi votul fiecărei persoane tinere contează. Le cerem autorităţilor române să asigure un proces electoral democratic, cu voturi numărate, conform legii, în fiecare secţie de votare din România”, a adăugat Vogel.

Comunicatul este semnat de copreşedinţii Partidului Verde European, Melanie Vogel şi Thomas Waitz.

Potrivit celei mai recente actualizări a proiecţiei viitorului Parlament European după alegerile europarlamentare din 6-9 iunie, Partidul Popular European (PPE) este creditat cu 186 de locuri, S&D cu 135 de locuri, iar Renew cu 79 de locuri. Conservatorii şi Reformiştii Europeni ar urma să obţină 73 de locuri, grupul Identitate şi Democraţie 58 de locuri, iar Verzi/ALE – 53 de locuri. Stânga ar urma să deţină 36 de locuri, iar neafiliaţii 45, în timp ce candidaţii care apar la categoria „Alţii” sunt 55.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro