Reclamă
Reclamă

Nicolae Stanciu, al 5-lea căpitan din istoria României la EURO și declarat omul meciului în partida cu Ucraina, a trecut prin multe greutăți pentru a ajunge aici. Medicii i-au spus acum 15 ani, din cauza unei accidentări, că nu va mai putea să joace fotbal. În ciuda acestor obstacole, Stanciu a continuat să lupte și a reușit să-și îndeplinească visul.

Stanciu a început să joace fotbal la îndemnul mamei sale. Născut în satul Craiva din Arad, el făcea naveta zilnic până la Alba Iulia, o distanță de 18 kilometri dus-întors. Primul său antrenor, impresionat de talentul lui Stanciu, a relatat că „nu mai văzuse un băiat atât de talentat.”

Acum mai bine de 15 ani, Nicolae Stanciu a suferit o accidentare gravă la genunchi. Mai mulți doctori i-au spus că nu se va recupera niciodată. Fără bani pentru un specialist, Stanciu a fost nevoit să se recupereze acasă, cu ajutorul tatălui său. După șase luni, Stanciu a revenit pe teren și, de atunci, nimic nu l-a mai oprit. În prezent, el câștigă 2,6 milioane de dolari pe sezon la echipa sa din Arabia Saudită.

Reclamă

După meciul România-Ucraina, Stanciu și-a îmbrățișat tatăl, cel care l-a susținut pe parcursul recuperării. Fotbalistul, un om împlinit alături de soția și cele două fetițe ale sale, și-a îndeplinit visul ca nimeni din familia lui să nu mai muncească vreodată.

Florin Niță, portarul naționalei, a avut și el parte de o viață plină de provocări. Rămas orfan de tată la vârsta de cinci ani și cu mama grav bolnavă, Niță a fost încurajat de o vecină să se apuce de fotbal. La 17 ani, el a plecat la echipa Sparta Praga pentru un salariu de 1,8 milioane de euro, valabil pentru trei ani. Înainte de acest transfer, Niță a muncit pentru a aduce bani în casă, în timp ce juca fotbal.

În cadrul unui podcast, Niță a mărturisit că a lucrat într-o fabrică din București unde ambala cozonaci. În prezent, portarul, care va împlini 37 de ani în iulie, are oferte de transfer din Arabia Saudită și ar putea câștiga anual un salariu în jurul sumei de 1 milion de euro.

Nicolae Stanciu și Florin Niță sunt exemple de determinare și ambiție, reușind să depășească obstacolele și să ajungă în vârful carierei lor. Amândoi au dovedit că, indiferent de dificultăți, visurile pot deveni realitate prin muncă și perseverență.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro