Una dintre stelele muzicii populare, Petrică Mâțu Stoian, a trecut în neființă la vârsta de 61 de ani. La acel moment, se afla internat în cadrul Spitalului de Urgență Reșița, pe secția ATI. Din păcate, faimosul artist a suferit un șoc septic. Medicii au încercat pe cât posibil să-i salveze viața acestuia, însă în zadar. Artistul a fost îngropat în cimitirul Ungureni din Craiova.

Petrică Mâțu Stoian, acuzat de plagiere?

Petrică Mâțu Stoian a întâmpinat diverse dificultăți și momente tensionate, de-a lungul carierei sale. Chiar dacă a fost un artist iubit și îndrăgit de publicul din România, acest lucru nu l-a ferit de divergențe cu colegii de breaslă. În urmă cu un an, un fan de-al manelistului l-a acuzat pe regretatul artist că s-ar fi inspirat dintr-o melodie de-a lui Nicolae Guță. Mai exact, o melodie de-a lui Petrică Mâțu Stoian ar fi avut o rezonanță similară cu o piesă de-a manelistului Nicolae Guță. Cu toate acestea, Nicolae Guță nu l-a acuzat niciodată pe regretatul artist de plagiere.

Nicolae Guță, copiat de Petrică Mâțu Stoian? Detaliul observat de un fan al manelistului
WowBiz

La scurt timp, acest zvon a devenit viral pe toate rețelele de socializare, însă lucrurile s-au liniștit destul de repede în mediul online. Cei doi artiști și-au văzut fiecare de cariera sa. Manelistul Nicolae Guță nu a intervenit absolut deloc și nu i-a adus nicio acuză cântărețului de muzică populară.

După trecerea sa în neființă, s-a vehiculat cum că regretatul cântăreț de muzică populară a investit o sumă considerabilă în locul de veci. Mehedințeanul artist a cumpărat locul de veci chiar de la impresarul său, Doru Gușman. Îndrăgitul cântăreț de muzică populară a fost foarte apropiat de Doru Gușman, cât și de Maria, soția acestuia din umră. Tocmai din acest motiv, și-a dorit să fie înmormântat lângă fosta nevastă a lui Doru Gușman.