Premierul României alături de o delegație guvernamentală a ajuns în Republica Moldova.

Nicolae Ciucă a ajuns în această dimineață la Chișinău. Premierul a plecat în Republica Moldova alături de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, Virgil Popescu. De asemenea iau parte la vizita la Chișinău și ministrul Educaţiei, Ligia Deca, precum şi şeful Cancelariei, Mircea Abrudean.

Subiectele abordate de Nicolae Ciucă și Maia Sandu

Cei doi lideri politici se întâlnesc astăzi la Chișinău. Întrevederea este programată ca având o durată de o oră. Maia Sandu nu este singurul oficial de la Chișinău cu care premierul Ciucă va sta la masa discuțiilor. Acesta se va întâlni și cu omologul său din Republica Moldova,  Dorin Recean. De asemenea la discuții va lua parte și  şeful Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Turul oficialilor din România nu se oprește însă la Parlament. Nicolae Ciucă are programată și o vizită la Mitropolia Basarabiei. Acolo se va întâlni cu membrii clerului de la Chișinău

Prin prisma acestei vizite, șeful executivului de la București reconfirmă ajutorul pe care țara noastră este în continuare dispusă să îl ofere Republicii Moldova. Chișinăul are nevoie de sprijin în drumul spre parcursul european, dar și de un plan de dezvoltare economică.

Arhiva presă

Premierul Ciucă alături de ceilalți oficiali guvernamentali, răspunde prin această vizită, invitației pe care Dorin Recean, primul ministru al Republicii Moldova a făcut-o la București.

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este principalul subiect pe care Maia Sandu și premierul Nicolae Ciucă îl vor pune pe tapet. Statul întâmpină o serie de impedimente în procesul de aderare, unul dintre ele vizând sectorul economic. De asemenea, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu este interesată și de reformele democratice ale statelor vecine. Cei doi lideri politici vor expune și situația legată de contextul conflictului militar de la granițe.

România acţionează ca un partener de încredere, serios, deschis, transparent, dezinteresat în avantaje directe, dar interesat în soliditatea şi drumul european al Republicii Moldova„, a declarat recent Nicolae Ciucă.

Oficialul a întărit mereu ideea că țara noastră are o relație de solidaritate cu Republica Moldova.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.