Reclamă
Reclamă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că va avea un dialog cu toate părțile implicate în scenariul susținerii liderului USR, Elena Lasconi, la alegerile prezidențiale. Acesta a reacționat astfel la declarațiile liderului USR, menționând că deschiderea la dialog este o etapă normală și necesară.

“Eu am avut o atitudine cât se poate de normal și decentă și voi avea și de aici înainte. Am sunat-o pe doamna Lasconi imediat după ce a câștigat funcția de președinte al USR, am felicitat-o și ceea ce îmi spuneți acum nu este nimic altceva, din perspectiva mea, decât o invitație la dialog. Ca atare, voi discuta și voi avea un dialog cu toată lumea”, a spus Ciucă.

Întrebat punctual despre posibilitatea susținerii Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale, liderul PNL a afirmat: “Să ne așezăm și vedem unde duc discuțiile”.

Reclamă

Elena Lasconi, la rândul său, a subliniat necesitatea unui front comun al partidelor de centru și centru-dreapta în contextul prezidențialelor. “Am făcut apel și fac încă o dată apel către partidele care se consideră de dreapta și centru-dreapta, pentru că în momentul de față eu spun că singura opțiune liberală din România este USR-ul,” a declarat Lasconi.

Lasconi a accentuat că apelul său către PNL este de a o susține la prezidențiale. “Să mă susțină pe mine, pentru că, pe domnul Ciucă nu mai poți să îl dezlipești din poză de domnul Ciolacu. Au pierdut foarte mult din încrederea electoratului, au greșit de două ori prin coaliția cu PSD și eu cred că este o greșeală și electoratul de dreapta, liberal, este dezamăgit,” a explicat Lasconi.

Totodată, liderul USR a evidențiat importanța consolidării spectrului politic de dreapta. “Noi, pentru a avea democrație în țara asta, avem nevoie și de socialiști și de liberali, și noi trebuie să consolidăm tot ce înseamnă dreapta,” a concluzionat Lasconi.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro