Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a făcut declarații importante referitoare la politica fiscală a României pentru anul 2024. În cadrul unei intervenții la Jurnalul de Seară de la Digi24, Ciucă a subliniat că legea bugetului pentru anul viitor nu va include introducerea de noi taxe.

“Noi, PNL, inclusiv în legea bugetului de anul acesta am inclus un articol care prevede că nu vom avea taxe anul acesta. Nu putem să discutăm de taxă progresivă în condițiile în care cota unică de impozitare nu e unică, nu și-a terminat efectul, a produs creșterea economică în România, pentru că a avut un grad de atractivitate”, a afirmat Ciucă. Acesta a argumentat că nu se poate vorbi despre adoptarea unui nou sistem de taxare fără o strategie fiscal-bugetară solidă și bine definită.

Fostul premier a subliniat și importanța luării de măsuri care să contribuie la scăderea inflației și a dobânzii de referință, în colaborare cu guvernatorul Băncii Naționale. “Revenind la chestiunea cu inflația, am vorbit și cu premierul și cu ministrul de Finanțe să luăm măsuri astfel încât cu domnul guvernator să vedem cum putem să scădem dobânda de referință, să ducem inflația la un nivel cât mai jos”, a adăugat Nicolae Ciucă.