Reclamă

La finalul ședinței conducerii PNL, liderul formațiunii și premier, Nicolae Ciucă, a vorbit despre eliminarea pensiilor speciale. Acesta a fost întrebat dacă vor fi eliminate aceste venituri. Momentan, spune Nicolae Ciucă, nu s-a luat o decizie, fiindcă Ministerul Muncii încă verifică anumite cifre. 

„Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Vor dispărea pensiile speciale în România?

Pe de altă parte, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Bolos, este de părere că pensiile speciale nu trebuie eliminate. El a declarat pentru Psnews.ro că asemenea pensii există în toate statele membre ale blocului comunitar. 

Oficialul spune că aceste pensii sunt un fel de recompense a categoriilor sociale de salariați care de-a lungul carierei au desfășurat activități în domenii precum justiția, apărarea, ordinea publică. Aceste domenii, spune Boloș, constrâng anumite drepturi și libertăți ale oamenilor care lucrează în domeniul respectiv. 

Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră pentru pensionari! Dispar aceste pensii din Români? Ce spun politicienii

Pe de altă parte, Marcel Boloș spune că în ceea ce privește cuantumul pensiilor speciale, acesta este un alt subiect. El a recunoscut că uneori pensiile sunt exagerate, iar aici trebuie ca autoritățile să mai lucreze.  

Unde este marea problemă

„Nu de alta, dar atunci când toți românii o duc greu în aceste vremuri aceste exagerări ale cuantumului pensiilor nu ne fac bine deloc. Este vorba de igiena morală în societate”, a spus ministrul Boloș. 

Cât despre reforma pensiilor speciale, spune Boloș, la un moment dat guvernanții ar putea fi puși în situația în care să despartă cuantumul pensiilor speciale în două. Mai exact, vor trebui să decidă cât revine părții de contributivitate și cât revine indemnizației fixe suportate din bugetul de stat. În continuare se mai poartă discuții cu reprezentanții Comisiei Europene.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro