Premierul României și președintele Consiliului European au luat parte la o cină de lucru

Oficialii s-au așezat ieri seară la masa tratativelor în cadrul unei cine de lucru. Nicolae Ciucă și Charles Michel au expus mai multe probleme actuale atât legate de țara noastră cât și de alte state. Spre exemplu despre contextul războiului din Ucraina, dar și despre situația Republicii Moldova.

Nicolae Ciucă a luat parte la o cină de lucru cu șeful Consiliului European

Premierul României și șeful Consilului European, Charles Michel au dezbătut intens situația țării noastre legate de aderarea la Schengen. De altfel, cei doi au pus pe tapet și detalii legate de contextul de război din Ucraina. Totodată, situația Republicii Moldova a fost pusă sub lupă în cadrul discuțiilor. Oficialii au pus accent deosebit pe impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra regiunii.

Șeful Consiliului European a ținut să adreseze mulțumiri țării noastre pentru contribuția în ceea ce privește susținerea celor două state vecine, Ucraina și Republica Moldova.

De altfel, Charles Michel a dat asigurări ca va oferi tot sprijinul în cadrul eforturilor României de a adera la Schengen.  Oficialul s-a angajat chiar să faciliteze identificarea unor soluții pe plan politic care ar putea debloca decizia Consiliului Uniunii Europene.

Premierul României a trecut în revistă măsurile noastre legate de oferirea sprijinului în cazul Ucrainei. Nicolae Ciucă a explicat în cadrul discursului că Uniunea Europeană ar trebui să rămână solidară într-un astfel de context.

Primul ministru al României a pus accent și pe necesitatea continuării demersurilor pentru stabilitatea și securitatea economică a Republicii Moldova.

Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât și de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE.Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuția pe care țara noastră o are deja la asigurarea securității interne a UE.”, arată un comunicat al Guvernului emis după întâlnirea oficialolpr.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.