Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a exprimat opinia partidului cu privire la scandalul generat de declarațiile Elenei Lasconi, afirmând că în PNL „fiecare este liber să se exprime”, dar că argumentele și opțiunea majorității sunt foarte importante.

El a subliniat că Partidul Național Liberal susține familia tradițională și că deciziile luate de alte partide reflectă inconsecvența în ceea ce privește anumite decizii. Ciucă a menționat că nu dorește să comenteze decizia USR și că ceea ce contează pentru PNL este menținerea valorilor naționale în politica asumată de partid.

Democrația și libertatea de exprimare în PNL

Președintele PNL a subliniat că partidul este unul democratic, în care fiecare membru este liber să-și exprime opinia, iar argumentele și opțiunea majorității sunt foarte importante. Aceasta reprezintă o valoare fundamentală pentru PNL și reflectă angajamentul partidului față de democrație și pluralism.

Elena Lasconi a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018, ceea ce a generat un scandal de proporții. Chiar și fiica sa a acuzat-o de homofobie. După ce scandalul a escaladat în mediul online, Elena Lasconi a decis să se retragă de pe lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare.

Nicolae Ciucă a spus clar: PNL susține familia tradițională!

Poziția USR cu privire la retragerea Elenei Lasconi

Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare și a transmis că aceasta va continua să lucreze pentru comunitatea din Câmpulung, având sprijinul USR în activitatea sa administrativă. USR și-a reafirmat susținerea pentru principiile și valorile liberale pe care le promovează atât în România, cât și în Europa.

Cererea de retragere a Elenei Lasconi din campania USR

Președintele USR, Cătălin Drulă, a comunicat pe Facebook că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare. Această decizie a fost luată în contextul discuțiilor apărute în spațiul public și pentru a nu afecta campania electorală a partidului.