Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a dezvăluit că a făcut un apel către social-democrați pentru a încheia un acord între cele două formațiuni, prin care să nu existe atacuri reciproce și să nu își racoleze primarii. Cu toate acestea, Ciucă a afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat, iar situația a devenit mai complicată în coaliție.

Întrebat dacă, odată cu preluarea funcției de premier de către social-democrați, s-a schimbat ceva în modul lor de abordare în coaliție, Nicolae Ciucă a răspuns că nu a observat o schimbare semnificativă. El a subliniat că a fost necesar un acord între partide pentru a evita atacurile reciproce și racolarea primarilor, dar această înțelegere nu a fost respectată.

Critici aduse social-democraților pentru racolarea primarilor

Nicolae Ciucă a criticat social-democrații pentru racolarea primarilor de la alte partide, inclusiv de la PNL. El a argumentat că acești primari nu vor putea să-și păstreze mandatul și că, în cele din urmă, se vor răzgândi și se vor întoarce la partidul de proveniență.

Ciucă a subliniat că primarii liberali vor înțelege importanța finanțării proiectelor și modul în care guvernarea liberală a deschis șantiere în toată țara.

Nicolae Ciucă a rupt tăcerea! Ce se întâmplă în spatele ușilor închise în coaliția de guvernare: „Am rugat PSD să nu ne atacăm. Nu s-a întâmplat”

Liderul PNL a subliniat că guvernarea liberală a deschis peste 2600 de șantiere în România și că se lucrează intens în toate aceste zone, inclusiv în comunele mici. Nicolae Ciucă a evidențiat importanța finanțării proiectelor și a deschiderii de șantiere pentru dezvoltarea infrastructurii și a economiei locale.

Viitorul coaliției și necesitatea unui dialog constructiv

În final, Nicolae Ciucă a subliniat că este important ca partidele din coaliție să aibă un dialog constructiv și să evite atacurile reciproce și racolarea primarilor. El a exprimat speranța că, în viitor, se vor găsi soluții pentru a consolida colaborarea și a lucra împreună pentru dezvoltarea României.