Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dat prima reacție cu privire la anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială a trupelor rusești. Oficialul, care este militar la bază, spune că a luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui rus.  

Astăzi este ziua internațională a păcii, reamintește premierul României. În loc să fie celebrată cum se cuvine, spune acesta, declarațiile lui Vladimir Putin din această dimineață sunt îngrijorătoare. Oficialul român precizează că România va continua să analizeze cu calm evoluția situației, împreună cu aliații din NATO și partenerii din UE.   

CITEȘTE ȘI: Anunț de foc! Putin anunță mobilizarea militară în Rusia: Avem arme de distrugere mai performante

Nicolae Ciucă: Sper că situația din zona de conflict să nu escaladeze

În ultimul rând, Nicolae Ciucă și-a exprimat speranța că situația din zona de conflict să nu escaladeze.  

Președintele Vladimir Putin a anunțat, miercuri, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina. El a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.  

Putin a explicat că cei care vor fi mobilizați, vor primi garanții și vor servi după un anumit contract. Vladimir Putin acuză faptul că SUA și Uniunea Europeană vor să mute acțiunea militară care se desfășoară în Ucraina, pe teritoriul rus.     

Putin a amenințat Occidentul cu arme nucleare

„Vorbim şi despre un şantaj nuclear, vorbesc aici despre atacurile asupra centralei de la Zaporojie. Ţin să spun că ţara noastră dispune de multe arme de distrugere, inclusiv nucleare, mai performante decât ale Occidentului”, amenință Putin. 

Nicolae Ciucă a reacționat după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială! Oficialul este îngrijorat Social media

Pentru a apăra Rusia, spune Putin, este necesară susținerea unei mobilizări parțiale. El a anunțat că deja a fost semnat decretul de mobilizare.    

Rușii și-au schimbat părerea în ultima perioadă. Oficialii ruși au negat de mai multe ori faptul că vor anunța o mobilizare generală. Așa-numitele republici separatiste proruse din estul Ucrainei au anunţat marți că se unesc şi cer referendum de anexare la Rusia a Doneţkului, Luganskului, Hersonului și a regiunii Zaporojie. Occidentul a condamnat aceste planuri, numind votul unul ”fals”, pe care nu-l va recunoaște.