Premierul Nicolae Ciucă aduce vești importante pentru români.

Oficialul a anunțat un pachet de noi servicii care vor fi implementate începând cu data de 1 iulie. Anunțul a fost făcut într-un mesaj postat de premier cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer.

Potrivit premierului, acest pachet de servicii va fi implementat începând cu data de 1 iulie 2023. Acesta are ca scop prevenirea și depistarea precoce a diverselor afecțiuni, inclusiv a celor maligne.

Nicolae Ciucă a făcut un anunț important pentru români

Premierul Ciucă a transmis că este solidar cu supraviețuitorii de cancer. El i-a descris pe aceștia drept oameni puternici și curajoși, care au reușit să învingă boala cu sprijinul neprețuit al medicilor și al familiilor lor. 

Victoria lor oferă speranță și încredere, reprezentând o sursă de mobilizare pentru toți cei care primesc, din păcate, un astfel de diagnostic, a spus oficialul.

Social media

Premierul a subliniat că a avut oportunitatea să discute cu oameni care au trecut prin suferința provocată de cancer. El înțelege momentele lor dificile și nevoia acută de sprijin pe care o resimt. 

Cancerul, o boală care face ravagii printre români

Nicolae Ciucă a spus că a  fost profund impresionat de lupta lor constantă pentru viață și de forța extraordinară de a-și depăși propria suferință pentru a ajuta și a avea grijă de ceilalți. Un sfat pe care l-a auzit de la acești supraviețuitori în mod frecvent este acela de a merge la medic în mod regulat și de a avea grijă de propria sănătate. Premierul a subliniat că prevenția, susținută de personalul medical, are un rol esențial în protejarea sănătății și în salvarea de vieți.

Premierul a dorit să sublinieze că medicina a înregistrat progrese semnificative, iar cancerul poate fi tratat și vindecat, mai ales dacă este depistat în stadiu incipient. 

Guvernul acordă o importanță deosebită prevenției și depistării precoce a afecțiunilor, inclusiv a celor maligne, prin intermediul unui pachet de noi servicii care vor fi implementate începând cu 1 iulie. 

Responsabilitatea de a garanta dreptul la sănătate pentru toți cetățenii, alături de accesul la educație pentru copii, este una dintre prioritățile fundamentale ale guvernului.

În încheiere, premierul Nicolae Ciucă a transmis urări de sănătate tuturor românilor și a transmis un mesaj de încredere, speranță și putere celor care luptă împotriva acestei grave maladii.