Protestele profesorilor au întârziat rotativa guvernamentală. Nicolae Ciucă a anunțat când demisionează.

Protestele elevilor au dat peste cap planurile Guvernului. Nicolae Ciucă a anunțat când își dă demisia.

Nicolae Ciucă a făcut anunțul. Când își dă demisia din cauza protestelor profesorilor

Schimbare de planuri pentru liderii coaliției de guvernare. În pline negocieri cu sindicatele din învățământ și grevă generală a profesorilor, rotativa se amână. Acesta a fost anunțul actualului premier Nicolae Ciucă, care a anunțat când își va da demisia și îi va ceda locul lui Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a anunțat că s-a luat o decizie în ceea ce privește momentul în care își va depune mandatul. S-a hotărât la el să rămână la cârmele Guvernului până când criza din educație se va sfârși.

Conform protocolului semnat în 2021, schimbarea de prim-miniștri trebuia să aibă loc la finele lunii mai 2023. PNL șI PSD s-au pregătit pentru această modificare și au negociat cum își vor împărți ministerele. Doar că planurile le-au fost date peste cap de greva generală a profesorilor.

Angajații din învățământ din toată țara au decis să-și suspende activitatea. Este vorba de 60% din personalul didactic, care manifestează pentru salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Marcel Ciolacu ar urma să ajungă premier abia în toamnă

Surse din presă susțin însă că greva profesorilor i-a determinat pe aleși să amâne cu mult rotativa guvernamentală. Mai exact, ar fi vorba de toamna aceasta, când Marcel Ciolacu ar urma să devină prim-ministru.

Și Klaus Iohannis a declarat că susține amânarea rocadei premierilor. Șeful de stat a subliniat că această schimbare majoră nu poate avea loc în contextul protestelor angajaților din educație.

Între timp, în rândul profesorilor, negocierile de până acum cu Guvernul nu au dus nicărei. Ciucă continuă să-i îndemne pe dascăli să renunțe la grevă și să încheie anul școlar cu bine. Simultan însă, el spune că aceștia nu vor primi tot ceea ce-și doresc, cel puțin nu într-un timp atât de scurt.

Share.