Reclamă

Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 26 ianuarie, iar astăzi se împlinesc 104 ani de atunci. Fostul lider este înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar din București, unde este comemorat an de an de oamenii care l-au iubit pentru ce a făcut în țară.

Ceaușescu avea o personalitate foarte mândră, iar de ziua lui dădea adevărate petreceri uriașe. Acestea avea mulți invitați, de la rude și prieteni, până la tovarăși și interpreți care îi încântau pe invitați.

Cum își serba ziua de naștere Nicolae Ceaușescu

Fostul dictator al României avea un obicei pe care îl respecta cu sfințenie de fiecare dată. Petrecerile pe care liderul comunist le organiza, promovau tot ce este românesc. De la vinul românesc și pănâ la muzica românească, totul era autentic. Acestea erau cu regim închis și doar cine era invitat putea participa.

„Nicolae Ceușescu ne aprecia pe noi, care cântam românește. Deși nu era un băutor, ținea mereu, pe masă, un pahar de vin roșu-închis, aproape negru. După fiecare piesă, ridica paharul și spunea: ”Îmi place și e frumos tot ce e românesc!”. Nicolae Ceaușescu a fost un român, a iubit acest pământ.”, a povestit Ștefania Rareș, una din interpretele lui preferate.

Însă, ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu se transforma într-o adevărată zi națională. Brigăzile de elevi, cele artistice, prietenii și chiar județele se întreceau an de an pentru cel mai reușit cadou. Cu toate acestea liderul PCR nu era prea interesat de ceea ce primea.

Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit astăzi 104 ani. Ce nu lipsea de la petrecerile pe care le ținea fostul dictator
Arhivă

Ce se afla pe masa festivă de ziua lui Nicolae Ceaușescu

Petrecerile se desfășurau la Club-bazin Floreasca, începând cu ora 18:00 mereu. Acolo liderul PCR îi aștepta cu tot felul de delicatese. Cei care au mers la astfel de petreceri spun însă că mesele nu aveau chiar mâncăruri rafinate.

„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar!”, a scris Mihaela Moraru Ceauşescu, fiica fratelui mai mare al fostului lider comunist.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro