Politicianul a fost chemat duminică seara la sediul DNA pentru a fi audiat

” Baronul” Niculae Bădălău a aflat în această seară că trebuie să rămână în arest pentru 24 de ore. Totul după ce a fost chemat la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat.

Niculae Bădălău anchetat pentru corupție

Fostul baron PSD, Niculae Bădălău a ajuns în această seară la DNA pentru audieri. Conform unor surse judiciare, politicianul este bănuit că ar fi încălcat legea în timp ce își exercita funcția publică.

Faptele de corupție de care este bănuit sunt legate de darea de mită, dar și de trafic de influență. Afaceristul este bănuit că a protejat mai multe firme în perioada în care era numit vicepreședinte al Curții de Conturi.

Mai mult, pentru firmele respective, politicianul ar fi intervenit chiar la instituțiile publice. Totul pentru a ajuta societățile să aibă încasări.

Surse din anchetă spun că ar fi vorba despre compania ginerelui lui în acest caz. Acesta ar fi derulat anumite lucrări de reabilitare pe domeniul unei localități. Deși procedurile respective nu au fost conforme, Niculae Bădălău ar fi insistat la primărie pentru ca plățile din contract să fie făcute.

Fostul membru social-democrat a fost audiat pe parcursul mai multor ore la DNA. În jurul orei 19:00, acesta a aflat că trebuie să fie reținut pentru 24 de ore.

Cum a ajuns la Curtea de Conturi

Fostul baron social democrat a condus organizația PSD Giurgiu. Ulterior acesta a fost numit în funcție la Curtea de Conturi. Acest lucru a fost posibil abia după ce legea de organizare a fost schimbată. Conform noii versiuni, persoanele cu studii în inginerie pot ocupa și astfel de funcții. Acesta a ajuns la Curtea de Conturi în 2020.

Politicianul s-a bucurat în această perioadă de o remunerație de peste 25.000 de lei.

Familia Bădălău este considerată una dintre cele mai influente din Bolintin, acolo unde membri acesteia își au reședința.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.