Aseară, aproape de miezul nopții, în Veneția s-a produs o tragedie. Un autocar a plonjat de pe un pod și a luat foc instant. Din păcate, bilanțul accidentului a fost unul extrem de sumbru. 21 de morți și peste 40 de răniți, dar, din fericire, printre victime nu s-a numărat niciun român.

Tragicul accident s-a întâmplat cu puțin înainte de miezul nopții. Autocarul transporta oaspeții campingului «Hu» din Marghera, destinație spre care se îndrepta autocarul. Într-un moment, totul s-a transformat într-un coșmar, iar autocarul a căzut de pe un pod și a luat foc instant.

Momentan, nu se cunosc cauzele exacte ale accidentului, dar autoritățile au demarat o anchetă. Există supoziții potrivit cărora șoferului i s-ar fi făcut rău în timp ce conducea și a pierdut controlul volanului.

Accidentul s-a soldat cu 21 de morți și peste 40 de răniți. Din cele 21 de victimele, majoritatea sunt străini, dar, din fericire, nu este niciun român. Printre cei decedați se numără 5 ucraineni, un francez, un croat și un german. Restul, până la 21 sunt toate victime italiene.

Niciun român printre victimele accidentului din Veneția. Ultimul cadavru scos din autobuz a fost cel al șoferului HotNews

Șoferul avea 40 de ani

Din păcate, șoferul nu a supraviețuit nici el, cadavrul lui fiind ultimul scos din autocar. Printre cei răniți s-a aflat și o fetiță de 4 ani care a fost transportată de urgență la spitalul din Padova. Restul victimelor minore au fost duse la cel mai apropiat spital din zonă pentru a primi îngrijiri în cel mai scurt timp.

Din primele informații centralizate de anchetatori, se exclud din start ipotezele unor defecțiuni ale autocarului sau, o eventuală oboseală a șoferului. Șoferul de 40 de ani intrase în tură cu o oră înainte să plece pe traseu, deci nu mai condusese înainte. De asemenea, autocarul era nou și nu au fost semnalate probleme tehnice.

Alberto Rizzoto a pierdut controlul autocarului fix înainte de a urca pe pasarela de la Mestre, iar momentul fatidic atât pentru el, cât și pentru pasageri a fost ruperea balustradei de metal și căderea în gol a autocarului de la o distanță considerabilă.